Košarica je prazna

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.vodnjov.si

Ponudnik izdelkov na spletni stari www.vodnjov.si: 

Podatki o kmetiji:

Klemen Vodnjov, kmet, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Zagrič 2, 1276 Primskovo, Slovenija

Matična številka: 2499134

Davčna številka: 57679398

Zavezanec za DDV: DA

TRR pri SKB banki IBAN SI56 0310 4100 0485 840, SWIFT/ BIC SKBASI2X

Telefonska številka: 070 736 535; 041 664 615 (v času obratovanja)

E- poštni naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

Splošni pogoji spletne strani Ekokmetije Vodnjov

Splošni pogoji spletne trgovine www.vodnjov.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Zakonom o elektronskih komunikacijah, Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami. 
                                                                                             

Opredelitev pojmov 

Ponudnik je Klemen Vodnjov nosilec dop. dejavnosti na kmetiji, Zagrič 2, 1276 Primskovo. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec na spletni strani.

Cene

Vse navedene cene posameznih proizvodov so navedene v evrih (EUR) in vključujejo 9,5% ali 22% DDV. Cene veljajo od 1. 1. 2021 do preklica.

Postopek nakupa

Ob vsaki sliki izdelka, kateri je na zalogi, je zraven tudi napis »Dodaj v košarico«. Če želite izdelek naročiti - kliknite na "Dodaj v košarico". V trenutku, ko je bil izdelek uspešno dodan v košarico zgoraj vidite modro okence z izdelkon in napisom "izdelek uspešno dodan", se pojavi gumb "na blagajno" in zraven je tudi znesek vašega naročila. V kolikor bi radi nadaljevali nakupovanje po naši spletni trgovini še naprej pregledujete izdelke in tistega, za katerega se boste odločili za nakup dodajte v košarico s klikom na »Dodaj v košarico«.

Ko boste imeli vse izdelke v košarici kliknite  zgoraj "na blagajno" in pokazala se vam bo celotna vsebina košarice, ter ostali obrazci, katere izpolnite (naslov za račun, naslov zs dostavo, način dostave, način plačila).

Izberite način plačila. Na volje je Plačilo po predračunu ter Osebni prevzem.

Če želite odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, preprosto kliknite »oranžni x« pod količini  naročenega izdelka, ki se trenutno še nahaja v košarici. Ko boste izdelek odstranili se vam bo košarica avtomatsko posodobila.

V kolikor bi radi naročili namesto enega, dva kosa ali več kosov določenega izdelka, košarico posodobite tako, da pri »Količina« vnesite željeno količino. Ko boste povečali ali zmanjšali količino kliknite na »Posodobi košarico«, da se vam bo košarica osvežila na novo količino.

Pred zaključkom naročila obvezno preberite še Pogoje poslovanja in ko ste jih prebrali odkljukajte »Sprejemam Pogoje poslovanja in se zavezujem k plačilu.« ter nato kliknite na »Oddaj naročilo«.

V nekaj trenitkih po kliku boste v vaš e-poštni predal dobili sporočilo o izvedenem naročilu, ko bo naročilo poslano-zaključeno pa dobite še sporočilo: naročilo odposlano in zaključeno.

Za vsa vaša vprašanja v zvezi z nakupom izdelkov v naši spletni trgovini smo vam na voljo na e-poštnem naslovu: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Na vaše poslano naročilo se bomo odzvali v najkrajšem možnem času.

Izdaja računa

Eko kmetija Vodnjov po plačilu in ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • gotovino ob osebnem prevzemu na naslovu na naslovu Zagrič 2, 1276 Primskovo (po predhodnem naročilu)
 • gotovino  ob prevzemu (pošiljko dostavi dostavna služba Pošta Slovenije)
 • nakazilom na račun lastnika kmetije: Klemen Vodnjov, račun pri SKB banki, IBAN SI56 0310 4100 0485 840
 • preko Paypal plačilnega sistema

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni, v času dopustov pa si pridružujemo pravico po podaljšanju roka do največ 30 dni V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacij. Stroški dostave se obračunajo po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

V primeru plačila ob dostavi oziroma po povzetju vam pošta Slovenije obračuna provizijo odkupnine z UPN nakaznico. Plačilo provizije Pošti Slovenije ob prevzemu plačate ne glede na to da vam mi za določene artikle dostave ne računamo. Če se želite izogniti plačilu provizije vam svetujemo plačilo po predračunu kar je ena ob opcij v izvedbi spletnega naročila in vam bomo v najkrajšem možnem času poslali predračun.

Poštnina

Dostava naročenih izdelkov v delovnem tednu od ponedeljka do petka. Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhonega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

POGOJI ODSTOPA OD POGODBE

Kupec lahko odstopi od pogodbe o nakupu izdelkov v 14 dneh od prejema izdelka s pisnim sporočilom dobavitelju in mora nato izdelek vrniti v nadaljnjem roku 14 dni od odstopa od nakupa. Lahko pa izdelek vrne v roku 14 dni od prejema izdelka in se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe kupcu vrnemo stroške plačane cene izdelkov v roku 14 dni od dneva prejema pisnega odstopa od nakupa.

V kolikor izdelke začnete uporabljati, a si premislite, s tem izgubite pravico do odstopa od pogodbe. Predlagamo, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni takšna kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, v kolikor je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite. Tako bodo lahko vaši stroški pri morebitnem vračilu manjši.

V primeru, da so vrnjeni izdelki poškodovani in v spremenjeni količini, reklamacije ne upoštevamo.

Nepoškodovan izdelek v enaki količini ter v originalni embalaži (obvezno priložite račun) pošljite na naslov: Eko kmetija Vodnjov, Zagrič 2, 1276 Primskovo, Slovenija


Garancija in reklamacije

Za izdelke veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Rok uporabe izdelkov je naveden na etiketah. Kupec je dolžan takoj po prejetju blaga, blago preveriti za očitne napake. Če kupec ugotovi očitno napako, mora takoj o tem obvestiti ponudnika. V primeru da tega ne stori, ne mora uveljavljati nobenega odškodninskega zahtevka do ponudnika zaradi očitnih napak.    V primeru očitne napake lahko kupec izbira med nadomestitev blaga ali vrnitev denarja. Ponudnik ni odgovoren za napake, kjer se vidi, da so povzročene s strani kupca.

Reklamacija se ne upošteva:

če ugotovimo, da je bilo blago poškodovano zaradi nepravilnega ali malomarnega ravnanja kupca,
če zraven ni priložena kopija računa, 
če so blagu odstranjene originalne etikete-kartončki,
če so vidni znaki uporabe.

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

Ko vračate artikle prodajalcu, morate priložiti reklamacijo. Priložite tudi kopijo računa.  Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je Ekokmetija Vodnjov, Klemen Vodnjov nosilec dop.djavnosti na kmetiji, Zagrič 2, 1276 Primskovo, Slovenija. Obvezno artikle ustrezno pripravite za transport (ustrezno varno embalažo). Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

 • Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. 
 • Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. 
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 

Mnenja / komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. 

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Eko kmetija Vodnjov, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine Vodnjov.si, so le informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali zdravstvenega osebja, prav tako niso in ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v spletni trgovini Vodnjov.si, niso bili ocenjeni s strani odgovornih državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so le informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s superživili posvetujete s svojim zdravnikom.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., kjer vam bomo z veseljem pomagali in odgovorili na zastavljena vprašanja, predloge in želje.

 

Spoštovanje zasebnosti in varstvo osebnih podatkov obiskovalcev in kupcev na naši spletni trgovini nam predstavlja pomemben element našega poslovanja, zato se zavezujemo k dosledni uporabi in delovanju skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in GDPR (EU 2016/679). Zavzemamo se k skrbni in zaupni uporabi osebnih podatkov kupcev zgolj z namenom uporabe, zaradi katerega so bili posredovani. Podatke se ne razkriva nepooblaščenim osebam ali posreduje tretjim osebam. Nekateri osebni podatki naročnika blaga (naslov za dostavo) so zaupani dostavni službi z namenom dostave naročenega blaga na naslov naročnika.

Eko kmetija Vodnjov deluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih. Z uporabo spletne strani obiskovalec potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.  Pridržujemo si pravico, da to izjavo o varstvu podatkov kadarkoli spremenimo z učinkom za naprej. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni izjavi o varstvu podatkov.

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

ime in priimek
naslov za dostavo
kontaktno telefonsko številko
naslov elektronske pošte
geslo v šifrirani obliki
drugi podatki, ki jih kupec prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini in so namenjeni lažji izvedbi naročila.
Uporabnik je odgovoren za pravilno posredovane osebne podatke, ki so temelj za uspešno izvedbo kupoprodajne podobe. Za napačne in nepopolne podatke, ki jih kupec posreduje, ne odgovarjamo. Kupec, ki ima ustvarjen uporabniški račun, je sam odgovoren za varstvo svojih osebnih podatkov, tako da sam skrbi za varstvo svojega uporabniškega imena in gesla. Kupec ima ravno s tem namenom možnost do dostopa in popravka svojih osebnih podatkov na svojem uporabniškem računu.

NAMEN OBDELAVE PODATKOV

Eko kmetija Vodnjov bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

 • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
 • Za vodenje evidenc o strankah.
 • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
 • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Eko kmetija Vodnjov obdeluje osebne podatke na podlagi osebne privolitve posameznika ali na podlagi zakona.

Vsak obiskovalec spletne strani www.vodnjov.si, ki na naši spletni strani opravi vnos osebnih podatkov, daje tudi aktivno osebno privolitev za obdelavo osebnih podatkov na podlagi posebnega obrazca, ki ga odda ob prijavi na e-novice, ob naročilu izdelkov ali ob prijavi na naša izobraževanja.

Eko kmetija Vodnjov o uporabnikih zbira preko spletne strani www.vodnjov.si naslednje podatke:

 • Naročilo izdelkov: Ime in priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov in naziv podjetja (v kolikor naročate kot podjetje).
 • Kontaktni obrazec: Ime in priimek, telefon, e-poštni naslov.
 • Morebitne druge podatke, ki jih uporabnik sam prostovoljno posreduje podjetju.

Obiskovalec spletne strani oz. stranka s klikom na »Strinjam se s pogoji poslovanja« ali s klikom na »Strinjam se s politiko zasebnosti« potrjuje, da je bil pred oddajo spletnega obrazca ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov.

Na spletni strani se uporabljajo »piškotki« ( več o tem tukaj), vendar pa na ta način ni mogoča identifikacija obiskovalcev spletne strani, kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Eko kmetija Vodnjov zbrane podatke uporablja izključno za opravljanje storitev in prodajo izdelkov, ki jih ponuja v takšnem namenu in obsegu s katerim je obiskovalec oz. uporabnik predhodno seznanjen in poučen.

Obenem se Eko kmetija Vodnjov tudi zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredovala osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne podatke obiskovalca spletne strani oz. uporabnika razen v primeru, če bi od podjetja to zahtevala državna oblast, zakon, sodišče ali drugi državni organi.

KONTAKTNI OBRAZEC in NAROČILA IZDELKOV 

Ko vzpostavite stik z nami po elektronski pošti ali s pomočjo kontaktnega obrazca oz. prijavnega obrazca, podatke, ki nam jih sporočite (vaš naslov e-pošte, vaše ime in priimek, vaš naslov, vašo telefonsko številko in razlog oz. komentar k vzpostavitvi stika), shranimo, da lahko odgovorimo na vaše vprašanje, izvedemo naročilo izdelkov. Pravna podlaga za to je vaša privolitev po črki a prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP. Ti podatki se uporabljajo samo za namen obdelave zadeve.

SPLETNA ANALIZA IN STATISTIKA

Za analizo uporabe naše spletne strani in njeno optimizacijo uporabljamo različne storitve, ki delno uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Če se ne strinjate z uporabo teh storitev, lahko tej obdelavi podatkov ugovarjate oz. v vašem brskalniku nastavite preprečitev shranjevanja piškotkov. Pri posameznih storitvah je navedeno, kako lahko podate ugovor. Z izvajanjem ugovora posamezni ponudniki ne obdelujejo več vaših podatkov za namene spletne analize.

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo.

Če pa vklopite anonimizacijo naslova IP na tej spletni strani, Google vaš naslov IP v državah članicah Evropske unije ali v drugih državah pogodbenicah Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru predhodno skrajša. Le v izjemnih primerih se na strežnik podjetja Google v ZDA prenese celoten naslov IP in se tam skrajša. Po pooblastilu upravljavca te spletne strani bo Google te informacije uporabljal za analizo vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o aktivnostih na spletni strani in za izvajanje drugih storitev za upravljavca spletne strani, povezanih z uporabo interneta.

Naslov IP, ki ga vaš strežnik posreduje v sklopu Google Analytics, se ne združi z drugimi podatki podjetja Google.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme strežnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite, da Google evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sl.

Google Analytics uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. V izjemnih primerih, v katerih se osebni podatki posredujejo v ZDA, je Google podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Pravna podlaga za uporabo Google Analytics je črka f prvega stavka prvega odstavka 6. člena SUVP.

 

POSREDOVANJE PODATKOV

Eko kmetija Vodnjov ne bo zbranih podatkov posredovalo tretjim osebam razen v primeru naročila izdelkov, ki jih tržimo na spletni strani in jih je potrebno poslati po pošti. V tem primeru bodo podatki zajemali le tiste, kateri so nujni za dostavo blaga (številka naročila, ime in priimek, kontaktna številka in naslov za dostavo).

VARSTVO PODATKOV

Eko kmetija Vodnjov uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).

Obiskovalec spletne strani oz. uporabnik je seznanjen in soglaša, da podjetje Eko kmetija Vodnjov hrani njegove podatke, ki jih je posredoval ob registraciji, naročilu ali prijavi na e-novice ves čas dokler je aktivni uporabnik in še eno leto po prenehanju tega statusa oz. ob preklicu prijave na e-novice.

Ostale podatke Eko kmetija Vodnjov hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Osebne podatke, ki jih Eko kmetija Vodnjo. zbira na podlagi izrecne privolitve posameznika, obdeluje le za namene, opredeljene s privolitvijo in se hranijo do preklica privolitve.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za posodobitev operacijskega sistema in antivirusnih programov na svojem računalniku.

PRAVICE UPORABNIKOV oz. STRANK PO SPLOŠNI UREDBI GDPR

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot uporabnik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

 • Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

 • Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od ponudnika (upravljavca osebnih podatkov) dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

 • Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

 • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo.

Preprečitev obdelave je mogoča v posebnih okoliščinah:

 • ko obdelava ni več potrebna v povezavi z namenom zbiranja in obdelave;
 • ko uporabnik umakne soglasje za obdelavo;
 • ko uporabnik ugovarja obdelavi in ne obstajajo prevladujoči zakoniti razlogi;
 • če je bila obdelava nezakonita;
 • ko je izbris potreben za izpolnitev pravnih obveznosti (pravo EU ali države članice);
 • ko je obdelava povezana s ponudbo storitev informacijske družbe otroku.
 • Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da ponudnik omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

 • če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;
 • ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;
 • ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali ponudniku, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

 • Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

 • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, podjetje DROBTINKA d.o.o., kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Spletna stran www.vodnjov.si vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja podjetje DROBTINKA d.o.o. Te povezave so nameščene kot dodatna storitev na spletni strani www.vodnjov.si in Eko kmetija Vodnjov ni odgovorno z njihovo vsebino, varnost ali njihov način zaščite zasebnosti. Priporočamo, da v tem primeru obiskovalec pregleda način varovanja zasebnosti, ki je objavljen na straneh, ki jih obiščep.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Eko kmetija Vodnjov ne odgovarja za škodo, ki bi uporabniku nastala, ker je slednji ponudniku pri prijavi na e-novice, pri povpraševanju ali pri nakupu izdelkov oz. storitev posredoval napačne, nepopolne ali neažurne podatke.

 

Želimo vam uspešno nakupovanje!

Cookies

Avtorske pravice © 2024 Vodnjov. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.

Eko kmetija Vodnjov. Vse pravice pridržane. izdelala Julia Vodnjov. © 2020