Košarica je prazna

 Lesen kipec "KONJIČEK"

  Konj je ena prvih živali, ki jih je človek udomačil. Konj je bil v Rusiji vedno hranitelj kmetov, prijatelj in pomočnik bojevnika. V verovanjih starih Slovanov je pomembno mesto zasedalo sonce, predstavljeno v obliki konja.

  Ta vrsta igrač po svojem videzu izgleda nenavadno arhaična. Pri novgorodskih izkopavanjih so našli veliko število igrač konj. Najzgodnejši med njimi je iz 10. stoletja.  Majhne, ​​a monumentalne figure niso bile namenjene le zabavi otrok, temveč tudi zaščiti pred nevarnostmi, vplivi zlih sil.

  Konj je čuvaj ognjišča, simbol moči, sonca, dobrote, lepote,materialne blaginje, stabilnosti in bogastva. Vanj so polagali upanje za dobro letino in ga seveda dali otrokom, da se igrajo, "da si bodo nabrali dobre moči."

  Konjiček se bo popolnoma vklopil v notranjost vsakega doma in s svojo premišljeno in lepo  dekoracijo, kot sončni žarek žarel in ščitil dom, prinašal blaginjo ...

 Konjiček je okrašen z motivom najbolj skrivostnega in še ne do konca  raziskanega Mezenskega  ornamenta ruskega naroda severa. Vsaka črtica, pikica, vejica imajo svoj pomen.

Kipec je narejen iz hruške stare okoli sto let. Les hruške slovi po svoji stabilnosti in odpornosti proti deformacijam.

Več v spletni trgovini

Cookies

Avtorske pravice © 2024 Vodnjov. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.

Eko kmetija Vodnjov. Vse pravice pridržane. izdelala Julia Vodnjov. © 2020